Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen ihmettelee hallituksen tapaa pakottaa kunnat korottamaan kiinteistöveroprosentteja ja leikata tuotto itselleen.

– Tämä on todella kiinnostava yksityiskohta. Valtio todella pakotti yli 60 kuntaa korottamaan lailla omaa alinta kiinteistöveroprosenttiaan ja imuroi valtionosuusleikkauksella näin saadun verotulon itselleen, Kietäväinen sanoo Kunta.tv:n haastattelussa.

– Tämä on äärimmäisen poikkeuksellinen ja kerrassaan omituinen menettely joka kyllä rikkoo kunnallista itsehallinnon suojaa.

Timo Kietäväisen haastattelu Kunta.tv:ssä

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Perustuslakivaliokunta kehotti tämänpäiväisessä lausunnossaan (PeVL 40/2014) vakavasti harkitsemaan hallituksen esityksen muuttamista.

    ”Tilanne, jossa valtio lainsäädännöllä pakottaa tietyt kunnat korottamaan veroa, jossa kunnalla pitäisi olla oma harkintavalta, ja samalla leikkaa epäjohdonmukaisesti vain näiltä kunnilta tuon korotuksen itselleen valtionosuusleikkauksella, merkitsee voimakasta puuttumista kunnalliseen itsehallintoon ja on vaikeasti yhteen sovitettavissa perustuslaista johtuvan kunnallisen itsehallinnon periaatteen kanssa. Hallintovaliokunnan on syytä vakavasti harkita esityksen muuttamista tältä osin.”

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*