Työaikaneuvotteluissa päästiin kunta-alaa tyydyttävään sopimukseen, kertoo Markku Jalonen. (Kuva: Kunta.tv)

Useat liitot eivät olleet hyväksyneet kilpailukykysopimuksen ehtoja, kun liittokohtaisten neuvottelujen takaraja umpeutui tiistaina klo 16.

Metalliliiton ja Teknologiateollisuuden väliset neuvottelut liittokohtaisista sopimuksista päättyivät tiistaina tuloksettomina, kun ei työaikaratkaisusta päästy yksimielisyyteen. Metalliliitto tarjosi neuvotteluissa mallia, jossa työajasta olisi sovittu paikallistasolla.

PAM tiedotti keskiviikkoaamuna, että lähes kaikille sen sopimusaloille on saatu kilpailukykysopimuksen mukainen neuvottelutulos.

Kunta-ala pääsi sopimukseen jo maanantaina, ja KT:n valtuuskunta hyväksyi neuvottelutuloksen tiistaina.

– Valtuuskunta hyväksyi yksimielisesti sopimukset ja piti esimerkiksi työaikamallia, jonka saavutimme neuvotteluissa, varsin hyvänä, työmarkkinajohtaja Markku Jalonen sanoi.

Tänään KT:n valtuuskunta tarkastelee sopimuksen kattavuutta.

Loppuviikosta on luvassa intensiivinen, kuten tällaisissa neuvotteluissa aina, ennusti Jalonen tiistaina, ennen kuin klo 16:n takaraja oli umpeutunut.

– Tämä on työmarkkinaneuvottelua, siinä on oma sisäinen kiertokulkunsa, jota jatkuu tämä viikko ja kenties vielä siitä eteenpäin, Jalonen sanoi Kunta.tv:n haastattelussa.

Katso Markku Jalosen haastattelu:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä