Kiteellä on saatu talous oikealle uralle. Esa Lahtelan johtama kaupunginhallitus voi esittää tuloveroprosentin laskemista, kun kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvinen esikuntineen on saanut kaupungin kassan kuntoon. (Kuva: Pekka Moliis)

Suomen kovimpana kuntaverottajan tunnettu Kitee on laskemassa tuloveroprosenttia. Kun tänä vuonna kunnallisveroa on peritty 22,5 prosentin mukaan, niin ensi vuonna tuloveroprosentti on 22,0. Kaupunginhallitus tekee asiasta esityksen valtuustolle ensi maanantain kokouksessaan.

-Meillä on nyt taloudelliset mahdollisuudet tehdä tällainen ratkaisu. Talouden tasapainottamisohjelma on pitänyt hyvin kutinsa ja saamme kertyneet alijäämät katettua tämän vuoden aikana, Kiteen kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvinen toteaa.

Marraskuussa 2013 kaupungilla oli alijäämää yli 11 miljoonaa euroa, mutta kaksi vuotta Auvisen tiukkaa taloudenpitoa on aiheuttanut sen, että alijäämät saadaan katettua. Kaupunginjohtaja vakuuttaa homman pysyvän hanskassa, vaikka tuloveroprosentin lasku tietää 700 000 euron verotulojen menetystä.

-Me tehdään niin suunnitelmallista talouden hoitoa, että homma pysyy aivan varmasti hanskassa, Auvinen vakuuttaa.

Mainos 

Kuntalehti kirjoitti Kiteen ihmeestä numerossaan 9/2015.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*