Kotkan talous on pahasti pakkasella. Alijäämää on 63 miljoonaa euroa. (Kuva: Ville Miettinen)

Kotka kaavailee järeitä toimenpiteitä tasapainottaakseen talouttaan.

Kaupungin johto sekä kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja esittivät maanantaina talouden tasapainottamisen ohjausryhmälle yt-menettelyn aloittamista 10 miljoonan euron säästöihin pääsemiseksi.

Kaupungin johdon mukaan käyttötalouden tasapainottaminen vastuualueittain merkitsee järeää puuttumista palvelurakenteeseen ja samalla myös henkilöstön asemaan.

– Säästöihin pääsemiseksi ei käytetä lomautuksia. Järeä puuttuminen henkilöstön asemaan ja organisaatioon voinee tarkoittaa myös irtisanomisia, kaupunginjohtaja Henry Lindelöf sanoo Kuntalehdelle.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Lindelöfin mukaan irtisanomisten määrää ei voi vielä arvioida. Yt-menettelyn käynnistäminen esitellään keskiviikkona yhteistoimintaelimelle ja siitä päätetään maanantaina kaupunginhallituksen kokouksessa.

Yksityiskohtaiset esitykset yt-neuvotteluista valmistuvat 20. huhtikuuta pidettävään talouden tasapainottamisen ohjausryhmän kokoukseen.

Kotka painii 63 miljoonan euron alijäämään kanssa. Kotkassa on kiistelty energiayhtiö Kotkan Energian käyttämisestä kaupungin talouden paikkaamiseen. Yhtiö tekee omat esityksensä tilanteestaan toukokuun puoliväliin mennessä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*