Kuva: Kari Långsjö

KT Kuntatyönantajat paheksuu Julkisten ja hyvinvointialan liittoon (JHL) kuuluvan raitiovaunu- ja metrohenkilöstön päätöstä pysäyttää pääkaupungin raideliikenne perjantaina 2. helmikuuta.

– JHL on parhaillaan mukana kunta-alan liittokohtaisissa sopimusneuvotteluissa, joissa on edelleen avoinna useita suuria kysymyksiä. Poliittinen lakkoilu ei paranna neuvottelujen ilmapiiriä, KT:n työmarkkinajohtaja Markku Jalonen sanoo tiedotteessa.

Perjantaiksi ilmoitettu poliittinen lakko liittyy SAK:n järjestämään mielenilmaukseen, jolla vastustetaan eduskunnan hyväksymää ns. aktiivimallia. Jo aiemmin vastaavan osallistumispäätöksen ovat kunta-alan järjestöistä tehneet ainakin Julkisten ja hyvinvointipalvelujen liitto JHL, Akavan Erityisalat ja Talentia.

– Näiden järjestöjen osallistuminen vaikeuttaa kuntien toimintaa. Odotettavissa on liikennekaaos, koska myös bussiliikenne keskeytyy samaan aikaan, kun mielenosoittajat suuntaavat Helsingin keskustaan, Jalonen sanoo.

– Raideliikenteen lakon vaikutukset kohdistuvat syyttömiin kuntalaisiin estämällä pääsyn töihin. Mittakaava on kohtuuton.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*