Kunta-alan työmarkkinajohtaja Markku Jalonen. (Kuva: Kunta.tv)

KT:n työmarkkinajohtaja Markku Jalonen pitää erittäin valitettavana, että lukuisista yrityksistä huolimatta ei ollut enää edellytyksiä jatkaa neuvotteluja yhteiskuntasopimuksesta, KT Kuntatyönantajat tiedottaa.

Työmarkkinakeskusjärjestöt yrittivät saada aikaan yhteiskuntasopimuksen, jottei hallituksen esitystä kustannuskilpailukykyä vahvistavista toimista tarvitsisi toteuttaa sellaisenaan.

Sopimusneuvottelujen kariutumisesta kerrottiin julkisuuteen keskiviikkona.

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ehti jo viime viikolla ilmoittaa, että se haluaa irrottautua mahdollisesta sopimuksesta.

MainosKT Kuntatyönantajat on edellyttänyt, ettei mikään keskeisistä ammattiliitoista voi jäädä ulos Suomen talouden tervehdyttämiseksi neuvoteltavasta yhteiskuntasopimuksesta.

– Kyse on varsin poikkeuksellisesta sopimuksesta, jolla puututaan etuihin ja sopimusrakenteisiin. On ehdottoman tärkeää, että siinä ovat kaikki mukana, KT:n tiedotteessa todetaan.

Markku Jalonen pitää AKT:n toimintaa vastuuttomana ja lyhytnäköisenä. AKT viittaa kintaalla maan talouden ja työllisyyden kohentamiseen tähtääville talkoille.

MainosJalonen ei näe, että kilpailukyvyn, työllisyyden ja julkisen talouden ongelmia kyetään ratkaisemaan pelkästään perinteisillä työmarkkinaratkaisuilla.

Jalosen mukaan yhteiskuntasopimuksella olisi saatu aikaan tasapuolinen ratkaisu ja vakauttava näkymä tuleville vuosille.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*