Hartolan kunnan vanha koulu nousi sivustolla vastikään 52 000 euron hintaan. Kaupasta päättää kunnanhallitus. (Kuva: Hartolan kunta)

Suomen kiinnostavimmaksi kauppapaikaksi itseään mainostava Huutokaupat.com-sivusto on havaittu toimivaksi myyntikanavaksi myös kunnissa. Hartolan kunta on kaupannut sivuston kautta useampia kohteita ja kokemukset ovat positiivisia.

-Meillä on sivustosta hyvät kokemukset. Meidän käsityksen mukaan sivustolla on aktiivinen seuraajakunta ja sieltä on löytynyt ostajia erilaisille kohteille. Meillä on siellä ollut aiemmin myytävänä jotain teollisuuskiinteistöjä, Hartolan kunnan vt. tekninen johtaja Pasi Hinkkuri kertoo.

Maanantaina päättyneessä huutokaupassa Hartolan kunta kauppasi kuntataajamassa sijaitsevaa yli 3300 neliön suuruista koulurakennusta. Hinta nousi lopulta 52.000 euroon. Lopullisen myyntipäätöksen tekee lopulta kunnanhallitus, kunhan ensin on selvitetty ostajaehdokkaan aikeet rakennuksen suhteen.

-Sen hinta on siinä alimmalla hyväksyttävällä tasolla. Pitää nyt vielä selvittää, millaiseen käyttöön koulu olisi menossa. Kunnanhallitus päättää lopullisesti kaupan hyväksynnästä, vahvistaa Hinkkuri.

Kunnat aktiivisia

Huutokauppa-sivustoa pyörittävässä Mezzoforte Oy:ssä on pantu silmälle kuntien kasvava halu käyttää nettisivustoa hyväksi, kun omaisuudesta halutaan eroon. Kuntien ja yksityisten lisäksi sivustolla myyvät omaisuutta muun muassa poliisi, rajavartiolaitos, Metsähallitus ja ulosottoviranomaiset.

-Kunnilla on ollut selvästi kiinteistön ja tonttien myyntitarpeita. Kun meidän sivustolla on hinnanmuodostus hyvin avoin, niin se palvelee hyvin kuntien tarpeita. Enenevässä määrin kunnat ovat ryhtyneet myymään sivustolla myös irtainta tavaraa, kalustoa, koneita ja autoja, kertoo johtaja Juha Jaskara sivustoa ylläpitävästä Mezzoforte Oy:stä.

Keminmaa myi metsäpalstoja

Keminmaan kunta huutokauppasi sivustolla keväällä 14 metsäpalstaa. Yksittäisten palstojen hinnat vaihtelivat 4600 eurosta 180 000 euroon. Yhteensä 502 hehtaarin metsäkaupoista kunta kääräisi kassan täytettä 654 500 euroa.

-Kokemukset metsäpalstojen myynnistä olivat hyvät. Itse osallistuin aikanaan erään tontin huutokauppaan ja siitä tuli idea kokeilla palvelua kunnan metsäpalstojen myynnissä. Kunta sai metsäpalstoista ihan oikeat hinnat ja systeemi oli toimiva, kertoo kokemuksista Keminmaan kunnan mittausteknikko Pekka Mäkelä.

Parhaillaan sivustolla Turun kaupungilla on myynnissä omakotitontteja. Korppolaismäessä sijaitseva on kolmen korotuksen jälkeen 102.000 euron hinnassa, mutta Haarlassa sijaitsevasta tontista ei ole vielä 51.012 euron lähtöhintaa tarjottu. Savonlinna puolestaan pyrkii eroon Kaartilan leirikeskuksesta ja Särkisalon koulusta.

 

www.huutokaupat.com

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*