Minna Punakallio (vas.) ja Jari Koskinen keskustelevat kuntataloudesta.

Kuntaliitto muistuttaa keskiviikkona alkavan budjettiriihen alla, että maahanmuuttajien kotouttamisesta saatavat korvaukset olisi saatava ajan tasalle.

– Tukipuolta, asumistukea ja kouluttamista ollaan kehittämässä hyvään suuntaan, mutta kustannusten korvaukset ovat jääneet vähintään parikymmentä prosenttia jälkeen siitä, miten kustannukset ovat nousseet, muistuttaa Kuntaliiton pääekonomisti Minna Punakallio Kuntaliiton toimitusjohtajan Jari Koskisen videoblogissa.

Kuntaliitto on muistuttanut korvausten ajantasaistamisesta siitä lähtien, kun turvapaikanhakijoiden määrä alkoi nopeasti kasvaa viime vuonna. Punakallion mukaan viestiä on ollut hyvin vaikea saada perille, koska valtio on itse syvässä velkakierteessä ja rahat ovat tiukilla.

– Me näemme, että jälkeenjääneisyyden korvaaminen helpottaisi työllisyys ja kotouttamishalukkuutta ja kuntien innokkuutta ottaa maahanmuuttajia vastaan kuntiin.

Kilpailukykysopimus näyttää heikentävän kuntataloutta 70 miljoonalla eurolla, mutta kuntatalouteen pilkistää myös ohutta valoa.

– Hallitus on pistänyt liikkeelle useita lakiesityksiä, jotka vähentävät kuntien menoja, millä voi olla positiiivinen vaikutus kuntatalouteen ensi vuonna. Vaikka niihin liittyy valtionosuuksien osittaista pienenemistä, niin kaikki tekijät summaten näyttäisi että hallituksen toimenpiteillä mennään pikkaisen plussalle, Minna Punakallio sanoo.

Katso videoblogi:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Tuo videobloki ei sano ainuttakaan keinoa turhan maahantulon estämiseksi! Kenen etu ylipäänsä on ”palkata”maahamme lisää työttömiä? Eivätkö jo omat puoli miljoonaa työtöntä riitä? Eivätkö tilastot matujen työllistymisrstä Ruotsissa anna yhtään viitettä todellisuudesta? Tämä hulvaton maahanryntääminen on vain loputtava, oltakoon EU:ssa mitä mieltä tahansa! Rajat on suljettava ja paperittomien käännyttäminen heti rajalla on saatettava tiedoksi lähtösatamiin esim.internetin mahdollistamin keinoin! Aivan yhtä tärkeää olisi levittää tietoa tänne pyrkiville siitä mitä heille täällä annetaan ja oikoa värväreiden lupaamat hulppeat edut! Euroopassa nauretaan Suomen virkamiehille ja Suomea nimitellään koko maailman sosiaalihuolloksi! Eikö viimeisen vuoden 1,5 miljardin riisto oman maan höyhiltä avaa kenenkään lällyttelijän silmiä?

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*