Alueiden komitea patistaa kuntia edistämään entistä vahvemmin digitaalista taloutta. Komitea korostaa torstaina antamassaan lausunnossa, että kunnilla on keskeinen rooli digitaalisen infrastruktuurin rakentamisessa ja digitaalisten taitojen opettamisessa kansalaisille.

– Jopa puolella kansalaisista ICT-osaaminen on joko matalalla tasolla tai osaamista ei ole lainkaan. Maailman 10 johtavan ICT-yrityksen joukkoon ei liikevaihdon perusteella sijoitu yhtään eurooppalaista yritystä, toteaa lausunnon laatijana toiminut Keravan kaupunginvaltuuston jäsen Anne Karjalainen.

Euroopan komission arvion mukaan vuoteen 2020 mennessä Eurooppa voisi kasvattaa bruttokansantuotettaan 4 prosenttia vauhdittamalla digitaalisten sisämarkkinoiden kehitystä. Julkishallinto puolestaan voisi alentaa kustannuksiaan 15–20 prosenttia viranomaispalveluita sähköistämällä. Arvioiden mukaan pitkällä aikavälillä Euroopan yhteisillä digitaalistrategiaan liittyvillä toimenpiteillä voidaan luoda jopa 3,8 miljoonaa uutta työpaikkaa talouden eri lohkoille.

– Jotta uusia työpaikkoja saadaan synnytettyä, kotitalouksille ja yrityksille on tarjottava nopeat ja vakaat tietoliikenneyhteydet. Alueiden komitea on huolissaan siitä, että seuraavan sukupolven teknologia edellyttää vieläkin suurempaa kaistanleveyttä, joka lisää kustannuksia, Karjalainen huomauttaa.

 

Kuntaliiton tiedote alueiden komitean lausunnosta

 

Avatar
Pekka Moliis
pekka.moliis@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*