Talouden ja toiminnan mekanismit ovat huomioimatta sote-lakiesityksessä kuntajohtajien mukaan. (Kuva: Ville Miettinen)

Suomen Kuntajohtajat ry:n hallitus katsoo tiedotteessaan, että suunnitteilla olevassa sote-uudistuksessa ei ole vielä mitenkään huomioitu talouden ja toiminnan ohjausmekanismeja eikä kuntien rahoitusosuuksista ole vielä riittävästi tietoa.

Kuntajohtajien mielestä kuntia pitää kuulla uudestaan sitten kun talouden ja toiminnan ohjausmekanismit on ratkaistu.

Kuntajohtajat ilmaisevat huolensa myös lähipalvelujen kohtalosta.

– Nämä asiat ovat kunnille keskeisiä ja ne tulisi mitä pikimmin saattaa kunnille tiedoksi ja arvioitavaksi, kuntajohtajat katsovat kannanotossaan.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

 1. Eipä näytä siltä kun ulkoistamisbuumia seurailee että kunnat kaipaisi lisätietoa soteuudistuksesta kun on niin kiire ulkoistaa ennen hankintalain voimaantuloa. Ei mitään hajua kenen niskaan ne sopimukset kaatuu mutta ei hidasta kun parissa kolmessa kuukaudessa tehdään vuosien sopimuksia ja lisää on tulossa. Suurin mitä kaavaillaan on kestoltaan vaatimattomat 15 v. liikevaihto maks. vuosilla lähellä miljardiaja kuntajohtajia pitäisi kuulla..

 2. Helppoa kuin heinänteko.
  Harva- kunnille LÄHIPALVELUT Sotelakiin. Kiitos.

 3. Avatar Orpon (kok.) sote-malli ja Vapaavuoren (kok.) viiden sote-ervan mallit ovat perustuslain vastaisia sanoo:

  Kkoomus-sdp-johtoinen hallitus lähetti tietoisesti usealla tavalla perustuslain vastaisen soten järjestämislakiesityksen lausunnolle kuntiin ja muihin intressiryhmiin.

  Kuvittelevatko ministerit, että perustuslaista tietämättömät kuntien ja kaupunkikuntien maallikkovaltuutetut lausunnoillaan vahvistavat sote-lakiesityksen perustuslailliseksi?

  Ministerien on osattava ottaa perustuslaki lainsäädännön lähtökohdaksi. Heillä on apuna perustuslakiasiantuntijat, perustuslakijuridiikan ammattilaiset.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*