Kuntien Tieran toimitusjohtaja Jyrki Halttunen arvioi yhtiön liikevaihdon kasvavan 2022 selvästi edellisvuodesta. (Kuva: Kuntien Tiera)

Vuosi 2021 oli ICT- ja digiyhtiö Kuntien Tieralle sen historian paras. Yhtiön liikevaihto kasvoi edellisvuodesta 33 prosenttia 47,1 miljoonaan euroon, ja operatiivinen tulos oli 2,9 miljoonaa euroa eli 6 prosenttia liikevaihdosta.

Kuntakentällä käynnissä oleva rakenneuudistus vauhditti yhtiön kasvua, ja kasvun odotetaan jatkuvan myös vuonna 2022.

– Kuntakentällä eletään parasta aikaa muutoksen vuotta, ja tulevien vuosien ennustetaan olevan yleisesti julkisen sektorin rakennemuutoksen ja digitalisaation vuosikymmen, johon sisältyy siirtyminen kohti pilvipalveluita ja valtakunnallisia palvelualustoja, Tieran toimitusjohtaja Jyrki Halttunen kertoo yhtiön tiedotteessa.

Kuntien Tiera Oy on kuntien, erilaisten kuntaorganisaatioiden ja hyvinvointialueiden omistama inhouse-yhtiö. Tilikauden 2021 päätteeksi Tieran omistajia oli 365, joista 9 oli uusia hyvinvointialueita. Huhtikuun 2022 lopussa omistajia on jo yli 380, joista 16 hyvinvointialueita.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)– Olemme inhouse-yhtiöistä ainoa, joka pystyy palvelemaan kattavasti sekä kuntaorganisaatiot että uudet hyvinvointialueet. Tuemme molempia muutoksessa ja autamme varmistamaan palveluiden jatkuvuuden ja kehittämisen. Lisäksi rakennamme kuntien ja hyvinvointialueiden yhdyspintaa. Meillä on laaja-alaista osaamista sote-uudistuksen tukemiseen ja kunnissa jo hyviksi havaittuja hyvinvointipalveluita, joiden levittäminen uusille hyvinvointialueille tukee nopeaa rakentamista ja auttaa varmistamaan palveluiden jatkuvuuden, Halttunen sanoo.

Tieran myyntiä vauhdittivat 2021 muun muassa kuntien ICT-palveluiden kokonaisulkoistukset. Uusia ICT-ulkoistussopimuksia solmittiin vuoden aikana kahdeksan, ulkoistusten ansiosta henkilöstön määrä Tierassa kasvoi voimakkaasti. Yhtiö työllistää nyt 350 henkilöä ympäri Suomen.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*