Kuntarahoituksen toimitusjohtaja Pekka Averio.

Kuntarahoitus Oyj on vahvistanut pääomarakennettaan laskemalla kotimaisilla ja kansainvälisillä markkinoilla liikkeeseen ensisijaiseen lisäpääomaan luettavan 350 miljoonan euron pääomalainan. Kyseessä on ensisijaiseen lisäpääomaan luettava niin kutsuttu Additional Tier 1 -pääomalaina.

Pääomalaina on eräpäivätön, ja Kuntarahoituksen ensimmäinen takaisinmaksumahdollisuus on 6,5 vuoden kuluttua liikkeeseenlaskusta eli vuonna 2022. Lainan kuponkikorko on 4,5 prosenttia, mikä on markkinoiden historian matalin julkisesta AT1-pääomalainasta maksettu korko.

Kuntarahoituksen vähimmäisomavaraisuusaste oli kesäkuun lopussa 1,9 prosenttia. Basel III -säännöstöön perustuva vähimmäisomavaraisuusastevaatimus tullee voimaan vuonna 2018, ja Kuntarahoitus varautuu tällä hetkellä oletettuun kolmen prosentin vaatimukseen.

Nyt liikkeeseen lasketun AT1-pääomalainan ansiosta Kuntarahoituksen vähimmäisomavaraisuusaste ylittää tuon vaatimustason. Kaikki muut luottolaitosten vakavaraisuudelle asetettavat vaatimukset Kuntarahoitus täyttää selvästi.

– Tämän transaktion avulla Kuntarahoitus varmistaa toimintaedellytyksensä, kilpailukykynsä ja tehokkaan varainhankinnan kaikissa olosuhteissa, tiukentuvasta sääntelystä huolimatta, sanoo toimitusjohtaja Pekka Averio Kuntarahoituksen tiedotteessa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*