Kuntien hankintaosaamisesta on perustettu kilpailu, jolla halutaan nostaa esiin tilaajaosaamisen merkitys ja edistää hyväksi havaittujen käytäntöjen leviämistä. Hankintaosaamisen merkitys kunta-alalla on jatkuvasti kasvanut. Myös palveluntuottajat sanovat hyötyvänsä siitä, että tilaaja osaa asiansa.

Vuoden kuntatilaaja ‑kilpailussa palkitaan vähintään yksi hankinnoissa onnistunut ja uudistunutta hankintalakia oivaltavasti soveltanut kunta.

Palkinnon on perustanut Rakennusteollisuus RT:ssä infratoimialaa edustava INFRA ry. Se perustelee palkintoa halulla nostaa kuntien hankintaosaamisen rooli keskusteluun.

– Jäsenyrityksillemme kunnat ovat tärkeä asiakasryhmä. Voidakseen palvella niitä paremmin ja auttaakseen niitä käyttämään veroeurot tehokkaasti yritykset toivovat kuntien kehittävän hankintakäytäntöjään, INFRAn toimitusjohtaja Paavo Syrjö sanoo.

– Palveluntuottajan paras kumppani on osaava ja vaativa tilaaja, joka edellyttää palveluntuottajilta muutakin kuin halpaa hintaa. Taitava tilaaja ymmärtää, että hankinnoissa onnistuminen vaikuttaa laajasti palvelujen laatuun ja elinkeinotoiminnan vireyteen sekä sitä kautta verokertymään ja kunnan talouteen.

– Meitä ei haittaa, vaikka tulevaisuudessa vuoden tilaajaa valitsemassa olisi muitakin organisaatioita, joille asia on tärkeä. Tämä on ensimmäinen kokeilu, jonka tuloksia odotamme suurella mielenkiinnolla, Syrjö sanoo.

Palkittava kuntaa voi esittää kuka tahansa. Ehdotuksen tulee tehdä 27.11. mennessä.

Asiasta lisää täällä.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*