Kuopiossa pistettiin energiat yhteen tiiviiseen pakettiin. (Kuva: Kuopion Energia)

Kuopion kaupunki keskittää vuodenvaihteessa kaikki energialiiketoimintansa Kuopion Energia Oy:n alaisuuteen. Päätös syntyi maanantai-illan kaupunginvaltuustossa tiukan äänestyksen jälkeen äänin 32-27.

Kuopion valitsemassa toimintamallissa sähköverkoista ja kaukolämmöstä vastanneen Kuopion Energia liikelaitoksen toiminnot siirretään Kuopion Energia Oy:n osaksi. Äänestyksessä hävinneessä demareiden tekemässä vastaesityksessä olisi sähköverkkotoiminta jätetty yhtiöittämisen ulkopuolelle, sillä sitä ei ole lain mukaan pakko yhtiöittää. Kaukolämpötoiminnasta puolestaan olisi muodostettu oma tytäryhtiönsä.

Yhtiöittämisselvityksen tehneen Pöyry Consultingin mukaan nyt valitussa mallissa voidaan varmistaa Kuopiolle noin 9 miljoonan euron vuosittaiset tulot. Kaukolämpö- ja sähköverkkotoiminnan myyntivoiton tulouttaminen tuo kaupungille 107 miljoonan euron tulot.

Vuonna 2006 perustettu Kuopion Energia Oy vastaa tällä hetkellä sähkönmyyntiliiketoiminnasta, sähkö- ja lämpöenergian tuotantotoiminnasta sekä hallinto- ja tukipalveluista. Vuoden 2013 liikevaihto oli 72 miljoonaa euroa ja työntekijöitä oli 108. Kuopion Energia liikelaitos vastaa puolestaan sähköverkko- ja kaukolämpöliiketoiminnasta. Vuoden 2013 liikevaihto oli 63,3 miljoonaa euroa ja työntekijöitä oli 56.

Asiasta Kuopion kaupungin nettisivuilla

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*