Kukkakaupan kyltti koronakriisin aikaan
Kuva: Ville Miettinen

Yritysten ja yhdistysten kustannustukea on maksettu lähes 110 miljoonaa euroa, Valtiokonttori tiedottaa.

Kustannustuen hakuaika päättyi elokuun lopussa. Kustannustuki oli tarkoitettu yrityksille ja yhdistyksille, joiden liikevaihto oli pudonnut merkittävästi koronaviruksen vuoksi ja joilla oli vaikeasti sopeutettavia kustannuksia.

Valtiokonttori vastaanotti lähes 13 000 kustannustukihakemusta. Päätöksen kustannustuesta on saanut 12 000 hakijaa. Loputkin hakemukset käsitellään Valtiokonttorin mukaan mahdollisimman pian.

Kunnittain vertailtaessa suhteessa kunnan yritysten määrään eniten hakemuksia on tullut Lapista. Enontekiön yrityksistä tukea on hakenut 13 prosenttia, Inarin yrityksistä 11 prosenttia ja Pelkosenniemen yrityksistä 10 prosenttia.

Kuvakaappaus Valtiokonttorin sivuilta.

Kustannustukea voi saada enimmillään 500 000 euroa. Täyden määrän kustannustukea on tähän mennessä saanut 49 hakijaa.

Eniten kustannustukea on myönnetty majoituksen, vähittäiskaupan sekä urheilutoiminnan ja huvi- ja virkistyspalveluiden toimialoille. Suurin osa hakemuksista on tullut alle kymmenen henkeä työllistävistä yrityksistä.

Alueista kustannustukea on myönnetty eniten Uudellemaalle, Varsinais-Suomeen ja Lappiin.

Kustannustukihakemuksista on hylätty noin 70 prosenttia.

–  Suurimmassa osassa hylätyistä hakemuksista maksettava summa olisi jäänyt alle 2 000 euron. Lain mukaan pienin maksettava tuki on 2 000 euroa. Muita hylkäyssyitä ovat olleet muun muassa se, että yrityksen myynti on jäänyt alle 20 000 euron tai myynti ei ole laskenut 30 prosenttia vertailuajankohdasta, Valtiokonttorin tiedotteessa todetaan.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*