Kuusamossa on kääritty hihat työttömyyden hoidon suhteen. Kun tavoitteena on luoda tuhat uutta työpaikkaa vuoteen 2021 mennessä, niin pakko on hommia paiskiakin.

Yhtenä mielenkiintoisena toimintamallina on luotu malli, jossa kunta maksaa avustusta niille työnantajille, jotka ottavat töihin vähintään 300 päivää työmarkkinatukea saaneen kuusamolaisen. Tuen suuruus vaihtelee 300-600 euron välillä kuukaudessa ja tukea maksetaan, kunnes henkilön työssäoloehto täyttyy.

Mallin avulla valtiolle maksettava ns. Kela-sakko jää kotikaupunkiin. Tuen suuruus riippuu henkilön palkasta ja työajasta. Tukea maksetaan sekä yrityksille, että yhdistyksille. Kuusamo maksoi viime vuonna pitkäaikaistyöttömistä valtiolle kuntaosuutta noin 590 000 euroa.

-Perjantaihin mennessä 37 pitkäaikaistyötöntä oli tätä kautta työllistymiseen tukea saanut. On tärkeää kaupungille ja näillä ihmisille, että saadaan pitkään työttömänä olleet takaisin työelämään. Yrityksissä tekemätöntä työtä on paljon ja tätä kautta kynnys työntekijän palkkaamiseen voi madaltua, pohtii kaupunginjohtaja Jouko Manninen.

Kuusamossa vakinaistetaan myös kaupungin omaa väkeä osana työttömyystalkoita. Ja aktiivinen elinkeinopolitiikka on koko homman kivijalka.

-Meillä on palkkalistoilla 250 määräaikaista. Heistä on päätetty vakinaistaa tänä vuonna 50 työntekijää, Manninen paljastaa.

Loppuvuodesta Kuusamon väkiluku kasvoi ensimmäisen kerran pitkään aikaa.

-Elokuusta lähtien on saatu kasvua aikaan. Se on merkittävä asia, Manninen painottaa.

Linkki Kuusamon nettisivuille – Uusi väylä työelämään

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*