Kotkan kaupunki käytti vuonna 2013 henkilöstökuluihin liki kolme miljoonaa euroa vähemmän kuin vuonna 2012, uutisoi kotkalainen Kymen Sanomat.

Säästöt liittyvät Kotkan talouden tasapainottamisohjelmaan, joka sisältää neljä henkilöstöön kohdistuvaa tavoitetta vuosille 2014–16: henkilöstön, sairauslomien ja ylitöiden väheneminen sekä palkattomien vapaiden pitäminen säästösyistä.

Henkilöstöjohtaja Minna Uusitalon mukaan viime vuoden tulokset ovat merkittäviä, koska ne ovat syntyneet ilman irtisanomisia ja lomautuksia.

– Vuoden 2013 tulokset osoittavat, että tavoitteet on otettu koko kaupungissa tosissaan. Oikeita toimia on tehty, Uusitalo sanoo Kymen Sanomille.

MainosKotkan kaupungin henkilöstömäärä viime vuonna oli 2 876, mikä on 107 henkilötyövuotta vähemmän kuin vuonna 2012. Palkkoja Kotka maksoi henkilöstölleen viime vuonna 1,7 miljoonaa euroa vähemmän kuin vuonna 2012.

– Absoluuttinen palkkakustannusten lasku 2000-luvull on täysin poikkeuksellista, Uusitalo sanoo.

Sairauslomapäivät vähenivät Kotkassa viime vuonna yli kahdella per työntekijä, ja lisä- ja ylityökustannukset vähenivät kolmanneksella.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*