Hallituksen antaman esityksen mukaan kaikilta Kevan hallituksen jäseniltä vaaditaan hyvämaineisuutta ja hyvää työeläkevakuutustoiminnan asiantuntemustam, valtiovarainministeriö tiedottaa.

Hallitukselta kokonaisuutena vaadittaisiin hyvää sijoitustoiminnan asiantuntemusta. Kevan johdon kelpoisuusvaatimukset vastaavat pitkälti valtion ylimmän virkamiesjohdon vaatimuksia.

Kevaa koskevaan lakiin on tulossa myös riskienhallintaa, sisäistä valvontaa ja sisäistä tarkastusta kokevat säännökset. Kevan toiminnan yleinen valvonta säilyy valtiovarainministeriöllä.

Edellä mainitut ehdotukset lähentävät Kevaa koskevaa lainsäädäntöä työeläkevakuutusyhtiölainsäädäntöön. Koska Keva on julkisoikeudellisena yhteisönä luonteeltaan erilainen kuin yksityiset työeläkevakuutusyhtiöt, sitä koskeva lainsäädäntö ei voi olla täysin yhteneväinen työeläkevakuutusyhtiölain kanssa.

Lakiesitys liittyy osaltaan eduskunnan käsiteltävänä olevaan työeläkeuudistukseen, jossa julkisten alojen eläkelait yhdistetään samaksi laiksi. Tämän vuoksi on myös säädettävä lait valtion ja evankelis-luterilaisen kirkon eläketurvan rahoituksesta.

Lait on tarkoitus tulla voimaan 1. tammikuuta 2017.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä