Talouden tasapainottamisohjelmaa puree Lappeenrannassa, vaikka valtionosuudet pienenivät viime vuonna 1,1 miljoonan euron verran. (Kuva: Lappeenrannan kaupunki)

Tiukka taloudenpito ja ennakoitua parempi verotulojen kertymä nostivat Lappeenrannan kaupungin vuoden 2014 komeasti plussalle. Näin siitä huolimatta, että kaupungin valtionosuudet putosivat viime vuonna 1,1 miljoonaa euroa.

Kun talousarviota tehtäessä Lappeenrannassa varauduttiin 1,3 miljoonaan euron miinukseen, niin ennakkotietojen mukaan lopullinen tulos nousi 2,7 miljoonaa euroa plussalle. Tilinpäätössiirtojen jälkeen ylijäämäksi kirjattiin 2,4 miljoonaa.

Lappeenrannassa ollaan tyytyväisiä siihen, että kaupunginvaltuuston hyväksymä talouden tasapainottamisohjelma toimii. Kaupungin henkilökulut laskivat 0,9 prosenttia ja työntekijämäärä pieneni 58 henkilötyövuoden verran. Valtuustokauden mittaisen tasapainotusohjelman henki on se, että toimialat käyttävät määrärahaansa vain välttämättömiin tarpeisiin.

– Jos toimialalle kertyy säästöjä, siitä palkitaan niin, että säästyneet määrärahat saa käyttää myöhemmin. Olennaista kuitenkin on, ettei säästöillä saa luoda pysyviä, vuosittain uusia menoja synnyttäviä rakenteita, vaan ne käytetään kertaluontoisiin menoeriin, kaupunginjohtaja Kimmo Jarva kertoo.

 

Asiasta tarkemmin Lappeenrannan nettisivuilla

Avatar
Pekka Moliis
pekka.moliis@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*