Lappeenrannan lentokenttä siirtyy Finavialta säätiölle, jonka perustajia ovat Lappeenrannan kaupunki sekä Etelä-Karjalan liitto muiden Etelä-Karjalan kuntien puolesta. Säätiön tarkoituksena on varmistaa lentoasematoimintojen säilyminen Lappeenrannassa.

Liikenne- ja viestintäministeriö, Finavia, Lappeenrannan kaupunki ja Etelä-Karjalan liitto allekirjoittivat asiaa koskevan sopimuksen 10. lokakuuta.

Tavoitteena on, että lentokenttä siirtyisi säätiölle vuoden 2016 alusta lukien. Etelä-Karjalan maakuntahallituksen käsittelyyn sopimus tulee 20. lokakuuta.

– Lentoliikenteestä hyötyvät sekä Etelä-Karjalan kuin myös laajemminkin Itä-Suomen asukkaat ja yritykset edullisina suorina lentoina Eurooppaan. Myös Saimaan alueen matkailun kehittäminen edellyttää, että alueella on oma toimiva lentoasema sekä charter- että reittilentoja varten, Etelä-Karjalan liitto toteaa tiedotteessaan.

Lappeenrannan lentoasemalta ei ole tällä hetkellä liikennettä Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Ryanair lentää Lappeenrannasta kahdesti viikossa Saksaan, Espanjaan että Italiaan.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*