Lappeenranta lähtee vauhdittamaan työllistymistä erillisellä yrityslisällä. (Kuva: Lappeenrannan kaupunki)

Kunnat ja kaupungit eri puolilla maata ovat ahkerasti sommitelleet omia kuvioitaan työllistymisen helpottamiseen. Lappeenrannan kaupunki on helmikuun alusta alkaen maksanut 1500 euron yrityslisän niille yrityksille, jotka työllistävät alle 30-vuotiaan työttömän tai yli vuoden työttömänä olleen lappeenrantalaisen.

-Työttömän pitää olla lappeenrantalainen, mutta yritys voi olla muualta. Jo ensimmäisen viikon aikana saimme asian tiimoilta parikymmentä yhteydenottoa, vaikka emme ole vielä sitä ehtineet suuremmin markkinoida, kaupungin hyvinvointipalvelujen kehittämispäällikkö Sanna Natunen toteaa.

300.000 euron määrärahalla on mahdollisuus maksaa 200 yrityslisää. Työsuhteen tulee kestää vähintään 26 täyttä työviikkoa vähintään 18 tunnin viikkotyöajalla. Sopivia kohdehenkilöitä kaupungista löytyy, sillä nuoria työttömiä on reilut 700 ja yli 300 päivää työttömänä olleita 700.

-Tämä lisä on tarkoitettu vain yrityksille. Yhdistyksiä varten meillä on oma kumppanuussopimus, Natunen kertoo.

Lappeenranta maksoi viime vuoden osalta ”Kela-sakkoja” eli kunnan osarahoittamaa työmarkkinatukea lähes kuusi miljoonaa euroa.

 

Yrityslisästä Lappeenrannan kaupungin sivuilla

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä