Mika Lintilä oli Kunta.tv:n haastateltavana Kuntamarkkinoilla. (Kuva: Kari Långsjö)

Hevosala on oikein itsensä brändäävälle kunnalle selvä elinvoimavaltti, arvioi elinkeinoministeri Mika Lintilä, kesk., Kuntamarkkinoilla pitämässään puheenvuorossa.

Hevosala tarjoaa noin 7 000 työpaikkaa. Lintilä nosti erikseen esiin Orimattilan, Ypäjän ja Kaustisen kuntina jotka ovat osaneet hyödyntää vahvaa hevostalouttaan kunnan houkuttelevuudessa.

Hevosimago on kunnalle valtti esimerkiksi silloin, kun ihmiset pohtivat harrastusmahdollisuuksiaan, Lintilä totesi.

– Hevosalan yleinen hyväksyntä on parantunut. Alan suuri haaste on, kuinka tämä tilanne saadaan säilytettyä, ministeri sanoi.

– Ihmisiä kiinnostaa hevostaloudessakin, kuinka ekologisesti kestävää se on.

Lintilän mukaan yleinen talouden kasvu-ura merkitseen kasvumahdollisuuksia myös hevostaloudelle, matkailuna ja elinkeinona, kun ihmisillä on paremmat taloudelliset mahdollisuudet valita mitä harrastaa.

– Kunta tarjoaa alustan ja fasiliteetit hevostaloudelle. Näissä kunta voi tulla yrittäjiä vastaan.

Lintilä uskoo ylipäänsä maaseudun ja metsän voimaan vetovoimatekijänä. Hänen mielestään esimerkiksi Helsingin kautta Aasiaan lentävät, jotka viettävät yön maassa, voisi viedä metsäretkelle.

– Kiinalaiset, jotka eivät ole koskaan käyneet metsässä, pitää viedä kädestä pitäen metsään. Mutta kun he pääsevät sinne, he ovat haltioissaan, ministeri sanoi.

– Jos olisin yrittäjä Uudellamaalla, tekisin sellaisen tuotepaketin, Lintilä sanoi aasialaisten lentomatkustajien luontoturismiin viitaten. 

Työelämän hybridimalli yleistyy myös hevostaloudessa, Mika Lintilä sanoi. (Kuva: Ville Miettinen)
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*