Raaka-ainevarannot ja koulutus ovat Pohjois-Karjalan erityisvahvuudet aluekehittämisessä, sanoo maakuntajohtaja Markus Hirvonen.

-Erityisesti Itä-Suomen yliopisto ja Karelia-ammattikorkeakoulun ja Riverian koulutusklusteri. Se on meidän aluekehityksen kruunujalokivi ja timantti.

– Tuotekehityksen ja koulutuksen ympärille meidän aluekehitys rakentuu.

Hirvonen oli Kunnallisjohdon seminaarissa keskustelemassa maakunnallisesta selviytymissuunnitelmasta, joka tehtiin koronapandemian alussa yrittäjien, koulutustoimijoiden ja muiden kehittämistoimijoiden kanssa kasvu-uralle pääsemistä ajatellen.

-Se on toiminut todella hyvin. Siinä oli ensivaiheen ratkaisut vaikeasta tilanteesta. Toimenpiteitä tekivät kunnat, julkinen sektori ja yritykset yhdessä.

Pohjois-Karjalassa oltiin tyytyväisiä siihen, miten EU:n aluekehitysrahaa maakuntiin lopulta jaettiin. Maakuntajohtajat ymmärtävät hyvin toisiaan, mutta rahanjaon kriteereistä oltiin hyvinkin eri mieltä, Hirvonen sanoo.

-Siinä oli tietysti kaikenlaisia perusteluja ja suurta poliittiista taistelua niin kuin tietysti silloin kun alueiden etua ajetaan, jokainen kollega ajaa aluensa etua. Pohjois-Karjalan osalta tässä kävi erittäin hyvin.

Otsikkoa muokattu klo 11.10.

Katso Markus Hirvosen haastattelu oheisesta videoikkunasta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä