Pitkän aikavälin ratkaisut ovat nykyisen hallituksen työllisyyslinjausten keskiössä. Varsinkin oppivelvollisuusiän pidentämisen työllisyyshyödyt tulevat näkyviin vähän kerrallaan. Yleisin työkyvyttömyyden syy nykyään on mielenterveysongelmat, mutta tutkimustietoa mielenterveyspalveluiden vaikutuksesta työllisyyteen ei juuri ole. - On iso määrä potentiaalisia työllisyystoimia, joista ei ole riittävästi tutkimustietoa, sanoo valtiovarainministeriön budjettiosaston rakenneyksikön johtava erityisasiantuntija Olli Kärkkäinen. (Piirros: Matti Pikkujämsä)

Oppivelvollisuuden jatkaminen on pitkän aikavälin keino parantaa työllisyysastetta. Keinoa on moitittu siitä, että se ei ratkaise nykyisen laman työllisyystavoitteita ja kiitetty siitä, että tehdään pitkän aikavälin ratkaisuja.

Pitkän ai...

Haluatko lukea enemmän? Kirjaudu sisään tilaajatunnuksillasi, tai tartu tarjoukseen ja tilaa tästä Kuntalehti kuukaudeksi maksutta!

Ensimmäinen kuukausi on ilmainen, jonka jälkeen saat kolme kuukautta tarjoushintaan yhteensä 19,90 €.

Voit perua tilauksen tarjousjakson päättyessä tai antaa sen jatkua normaalihintaisena. Tilaus jatkuu automaattisesti, ellei sitä peruta.

Kuntalehden digitilaajana saat pääsyn kaikkiin verkkosisältöihin, tähtijuttuihin sekä kattavaan näköislehtiarkistoon.

Haluatko uppoutua uutisiimme myös ilman päätelaitteita? Täydennä tilaustasi printillä! Tilaa printtilehti osoitteessa kuntalehti.fi/tilaa