Ministeriössä tähyillään vuosien päähän uuteen malliin - kunnissa on halu tehdä jotain työttömyydelle tässä ja nyt. (Kuva: Ville Miettinen)

Isot kunnat haluaisivat itselleen vastuun työllistämisessä, mutta työ- ja elinkeinoministeriö ei ole innostunut kuntien esityksestä.

Kuntia huolestuttaa työllisyyden kuntakokeilun lykkääntyminen. Työllisyyden parantamista heikentävät myös tietosuoja ja palkkatuen leikkaukset.

Nykyisessä järjestelmässä kunnat joutuvat maksamaan yhä enemmän työmarkkinatuen kuntaosuuksia mutta eivät voi aktiivisesti toteuttaa työllistämistä.

Kunnat katsovat, että huonon työllisyystilanteen vuoksi työllistämisessä pitäisi toimia aktiivisesti eikä jäädä odottamaan sote- ja maakuntauudistuksen etenemistä.

Lue lisää Kuntalehdestä 4/2016.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Kunnat ovat oikeassa. Ministeriö ei ilmeisesti ole selvillä, missä tilassa kenttä on. Sähköinen asiointi pudotti osan hakijoista mahdottomaan tilanteeseen. Työttömiin ei nyt aktiivisesti olla yhteydessä. Kasvokkain tapaamisia ei ole.
    Kuka helkkarissa on keksinyt tällaisen toimintamallin?
    Antakaa kunnille mahdollisuus.

  2. Onko oikein jättää näin tärkeä asia ministeriöiden valtapelin nappulaksi! Kuntatasolla nähdään ongelma ja eletään sakkomaksujen paineessa mutta toimivaltaa ei ole. Eikö vallan ja vastuun pitäisi olla samoissa käsissä?

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*