Minna Punakallio. (Kuva: Kunta.tv)

Ennustelaitosten päivitykset kansantalouden näkymistä ovat koleaa luettavaa Kuntaliiton pääekonomistin Minna Punakallion mukaan.

– Tälle vuodelle aikaisemmin ennustetut kasvuluvut ovat ropisseet alas nollan tuntumaan, eikä ensi vuosi lupaa tilanteeseen suurta muutosta, vaikka kasvun odotetaankin hieman kohenevan nykytilanteesta, Punakallio toteaa blogikirjoituksessaan.

Valtiovarainministeriön tuoretta ennustetta Punakallio pitää kiinnostavana, koska siinä on ensimmäisiä virallisia arvioita hallitusohjelman vaikutuksista talouskasvuun ja julkiseen talouteen.

– Ennuste ei sisällä kuitenkaan niitä lisäsäästöjä, jotka laitetaan liikkeelle sitten, jos työmarkkinajärjestöt eivät lähde neuvottelemaan yhteiskuntasopimuksesta, eli työn kilpailukykyä lisäävistä toimista lähivuosina, Punakallio muistuttaa.

Punakallion mukaan hallitusohjelman vaikutusta kuntatalouteen ei voi vielä arvioida.

– Sen valtiovarainministeriön ja muidenkin ekonomistitahojen mukaan voi kuitenkin sanoa, että hallitusohjelmalla on valitettavasti hyvin vaatimattomat vaikutukset talouskasvuun, Punakallio kirjoittaa.

Lue Minna Punakallion blogikirjoitus

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*