Lapissa kaivataan edelleen selkeitä päätöksiä siitä, miten yritykset voivat suunnitella tulevaisuuttaan. Ulkomaalaiset matkanjärjestäjät varaavat kiintiönsä seuraavaksi talvikaudeksi jo nyt alkuvuonna. Lumilautailua harrastava Pelkosenniemen kunnan elinkeinokoordinaattori Mika Tenhunen on tuttu näky Pyhätunturilla. Matkailu liitännäisineen tuo valtaosan pienen kunnan verotuloista. Hänen mukaansa valtiolta haetut tuet ovat pelastaneet monta perheyritystä ja kymmeniä työpaikkoja. Investointejakin suunnitellaan. (Kuva: Jouni Porsanger)

Päivä on Pelkosenniemen Pyhätunturilla jo pidentynyt. Hiihtokansaa lähtee laduille ja moni polkaisee maastoon pyörällä. Hissit vetävät väkeä tunturiin aina vappuun saakka. Rakentamisen ääniäkin kuuluu. Tunturin monipuolisuus ja perheyrittäjien jou...

Haluatko lukea enemmän? Kirjaudu sisään tilaajatunnuksillasi, tai tartu tarjoukseen ja tilaa tästä Kuntalehti kuukaudeksi maksutta!

Ensimmäinen kuukausi on ilmainen, jonka jälkeen saat kolme kuukautta tarjoushintaan yhteensä 19,90 €.

Voit perua tilauksen tarjousjakson päättyessä tai antaa sen jatkua normaalihintaisena. Tilaus jatkuu automaattisesti, ellei sitä peruta.

Kuntalehden digitilaajana saat pääsyn kaikkiin verkkosisältöihin, tähtijuttuihin sekä kattavaan näköislehtiarkistoon.

Haluatko uppoutua uutisiimme myös ilman päätelaitteita? Täydennä tilaustasi printillä! Tilaa printtilehti osoitteessa kuntalehti.fi/tilaa