Luottoluokituslaitos Moody’s on 21.12.2016 vahvistanut Kuntarahoituksen pitkäaikaisen varainhankinnan luottoluokituksen pysyvän ennallaan luokassa Aa1.

Luokituksen näkymät ovat vakaat. Lyhytaikaisen varainhankinnan luottoluokitus on edelleen korkein mahdollinen eli Prime-1.

Moody’sin arvion mukaan Kuntarahoituksen vahva luottoluokitus perustuu sen vahvaan omistuspohjaan ja markkinaosuuteen suomalaisen paikallisjulkissektorin rahoittajana, Kuntarahoituksen tiedotteessa kerrotaan.

Moody’s pitää yhtiön saamisten laatua hyvänä ja taloudellista tulosta ennustettavana. Moody’s perustelee arviotaan myös yhtiön varainhankinnan hajautuksella, hyvällä maksuvalmiudella, vahvalla omalla pääomalla ja konservatiivisella riskipolitiikalla.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Moody’sin luottoluokitusmenetelmän mukaan Kuntarahoituksen luottoluokitus on yhteydessä Suomen valtion luokitukseen. Myös Suomen valtion pitkäaikaisen varainhankinnan luottoluokitus on Aa1.

Kuntarahoitus Oyj on taseella mitaten Suomen kolmanneksi suurin rahoituslaitos. Sen omistavat kunnat, Keva ja Suomen valtio.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*