– Neuvottelut loppuneet. Sopimusta ei tule. Huono asia. Pieni ryhmä maksattaa asiat julkisen sektorin ryhmillä ja naisilla, Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder viestitti Twitterissä sen jälkeen, kun työmarkkinajärjestöjen neuvottelut yhteiskuntasopimuksesta olivat päättyneet tuloksettomana.

Yhteiskuntasopimusneuvottelut vaikeutuivat huomattavasti viime viikolla, kun Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT ilmoitti jäävänsä ulos neuvotteluista.

SAK:n puheenjohtajan Lauri Lylyn mukaan järjestö olisi voinut jatkaa neuvottelemista, mutta Elinkeinoelämän keskusliitto ei nähnyt jatkolle edellytyksiä.

– Ihmettelen tätä tilannetta. Riittävään kattavuuteen olisi ollut mahdollista päästä, jos aikanaan olisi neuvottelutulokseen päästy, mutta nyt ei päästy, Lyly sanoi Ylen mukaan.

Mainos– Ei saatu AKT:ta mukaan ja valitettavasti #yhteiskuntasopimus -neuvottelut päättyivät. Nyt mennään kohti liittokierrosta ja pakkolakeja, twiittasi puolestaan EK:n työmarkkinatiedottaja Vesa Perälampi.

Yhteiskuntasopimuksesta neuvottelemassa olivat myös KT Kuntatyönantajat ja STTK.

Kun yhteiskuntasopimusta ei synny, hallitus pyrkii parantamaan kustannuskilpailukykyä pakkolaeilla, jotka vaikuttavat mm. palkansaajien sairauspoissaoloihin ja vuosilomiin.

MainosJatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*