Pirkanmaan ammattikorkeakoulu Oy:n omistajille palautetaan varoja yhteensä 10 miljoonaa euroa. Ammattikorkeakoulun vapaan oman pääoman rahastosta palautetaan omistajille 6 miljoonaa euroa. Lisäksi Tampereen kaupungille luovutetaan Kuntokatu 4:ssä sijaitsevat ammattikorkeakoulun rakennukset, joiden kirjanpitoarvo on noin 4,0 miljoonaa euroa.

Asiasta päätti tänään Tampereen kaupunginhallituksen liiketoimintajaoston. Päätöksen taustalla on mahdollisuus palauttaa osa vakavaraisen yhtiön pääomasta ennen ammattikorkeakoululain muutosta.

Ammattikorkeakoulun suurin omistaja on Tampereen kaupunki, joka Kuntokatu 4:n rakennusten lisäksi saa rahaa 4,7 miljoonaa euroa. Sastamalan koulutuskuntayhtymän osuus on noin 0,9 miljoonaa euroa, Ikaalisten ja Ylöjärven kaupunkien vajaat 0,15 miljoonaa euroa sekä Tampereen Musiikkiopiston säätiö ja Tampereen Talouskouluyhdistys ry saavat kumpikin noin 0,06 miljoonaa euroa.

Kertaluontoisesta pääoman palautuksesta huolimatta Pirkanmaan ammattikorkeakoulun tase on vahva. Pääoman palautuksen sen oma pääoma on noin 45,8 miljoonaa euroa ja omavaraisuusaste 58 prosenttia. Kassassa rahavaroja on 15 miljoonan euron verran.

 

Linkki Tampereen kaupungin tiedotteeseen.

Avatar
Pekka Moliis
pekka.moliis@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*