Kuntien ostopalvelujen ja palvelusetelien hallinnointijärjestelmä on saanut uusia käyttäjiä. Espoo, Tampere, Oulu, Turku ja Kouvola ovat olleet kehittämässä ostopalvelujen ja palvelusetelien hallinnointia. Nyt mukaan ovat päättäneet tulla Helsinki, Vantaa, Kajaani ja Kuusamo.

Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmän tarkoitus on helpottaa kunnissa hallinnointia, joka liittyy palveluseteleinä ja ostopalveluina toteutettaviin palveluihin. Samalla on tarkoitus, että järjestelmä tukee palvelumarkkinoiden kehittymistä ja lisää asiakkaiden valinnanvapautta. Se tarjoaa myös palveluseteleitä käyttäville asiakkaille uuden tavan asioida sähköisesti.

Helsinki odottaa saavaansa toimivan järjestelmän, joka edistää palvelusetelien käyttöä ja vähentää hallintointiin liittyvää manuaalista työtä merkittävästi, sanoo elsingin sosiaali- ja terveysviraston osastopäällikkö Helena Ylisipola.

Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä on kuntien omistama. Järjestelmä on kilpailutettu KL Kuntahankinnat Oy:n kautta, ja se on kuntatoimijoiden käyttöönotettavissa. Järjestelmää ollaan integroimassa myös Kansalliseen terveysarkistoon Kantaan.

Järjestelmässä on mukana lähes 500 yksityistä palveluntuottajaa. Palvelutapahtumia on kirjattu järjestelmään maalis-syyskuun 2015 aikana runsaat 80 000.

Järjestelmä on ollut osa tänä vuonna päättyvää SADe-ohjelmaa, jossa on kehitetty julkisia digitaalisia palveluja. Kuntien Tiera on osallistunut kehitysprojektiin.

Asiasta lisää täällä.

 

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä