Julkisten hankintojen neuvontayksikkö palkitsi vuoden 2018 taidokkaimmat julkiset hankinnat keskiviikkona.

Taidokkain hankinta oli Oulun kaupungin johdolla koko Pohjois-Pohjanmaalla tehty lastensuojelun avo- ja laitoshoidon palveluiden kilpailutus. Maakunnallisen yhteishankinnan tavoitteena oli yhtenäistää lastensuojelupalvelut koko maakunnassa. ’

– Hankinnassa taidokasta oli ennakkoluuloton hankintalain joustovaran hyödyntäminen. Hankinnassa luotiin innovatiivinen menettely, jota ei ole aiemmin testattu Suomessa ja joka huomioi markkinatilanteen, palkitsemista perusteltiin.

Lisäksi neuvontayksikkö luovutti kunniamaininnat Helsingin kaupungille Olympiastadionin penkkien hankinnasta sekä Lapinjärven kunnalle kuljetuspalvelujen hankinnasta.

MainosNeuvontayksikkö nostaa palkitsemisella esiin hyviä käytäntöjä ja levittää tietoa onnistuneista hankinnoista.

– Tärkeintä on, että hankinta on viety maaliin mallikkaasti ja että siinä on oivallettu hyödyntää sellaisia hankintalain mahdollistamia keinoja taidokkaasti, joiden tuloksena on syntynyt kokonaisuutena katsoen onnistunut hankinta, johtava lakimies Katariina Huikko Julkisten hankintojen neuvontayksiköstä sanoo.

Tuomaristo koostui työ- ja elinkeinoministeriön, Kuntaliiton sekä Tampereen kaupungin hankintayksikön edustajista. Julkisten hankintojen neuvontayksikkö on työ- ja elinkeinoministeriön Kuntaliiton ylläpitämä yksikkö. Se toimii Kuntaliiton organisaatiossa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*