Outokummun mahdollisten lomautusten kesto riippuu koronakriisin pituudesta, kaupunki tiedottaa. (Kuva: Ville Miettinen)

Outokummun kaupunginjohtaja Pekka Hyvönen esittää 30.3.2020 kokoontuvalle kaupunginhallitukselle yhteistoimintaneuvotteluiden aloittamista Outokummun kaupungin toiminnoissa.

Käynnissä oleva koronapandemia on vaikuttanut äkillisesti kaupungin palvelutuotantoon sekä eri palvelujen työmäärään ja tarpeeseen. Kaupungin vero- ja maksutuotot tulevat lisäksi alenemaan vuoden 2020 talousarvioon verrattuna, Outokummun tiedotteessa taustoitetaan.

– Suomen hallitus on luvannut tukea kuntia vaikeassa tilanteessa. Toistaiseksi ei kuitenkaan ole selvyyttä, millainen tukipaketti kuntien tukemiseen on valtion taholta tulossa ja paljonko sillä pystytään korvaamaan kuntien tulojen vähentymistä.

Outokummun yt-neuvottelut koskevat enintään kymmentä viranhaltijaa.

– Lisäksi kaupunki kaupunki käyttää tarvittaessa työsopimuslain 2 luvun 12§:n mukaista perustetta työn keskeytykselle työsopimussuhteisten osalta, koska koronapandemia on aiheuttanut tilanteen, jossa kaupungin työntekijöitä ”on estynyt tekemästä työtään työpaikkaa kohdanneen tulipalon, poikkeuksellisen luonnontapahtuman tai muun sen kaltaisen hänestä tai työnantajasta riippumattoman syyn vuoksi”, kaupunki tiedottaa.

Outokummun mahdollisten lomautusten ja työn keskeytysten kesto riippuu pandemiatilanteen kehittymisestä.

Miettinen Ville
Miettinen Ville
ville.miettinen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*