Kuva: Pohjois-Karjalan Sähkö

Pohjois-Karjalan Sähkö Oy on jättänyt 20 miljoonan euron ostotarjouksen Outokummun Energia Oy:n koko osakekannasta. Outokummun kaupungin kokonaisuudessaan omistamasta energiayhtiöstä on hierottu kauppaa osapuolten välillä jo pidemmän aikaa.

-Eilen tuli ostotarjous ja tänään aamuseitsemältä sen julkistimme tiedotustilaisuudessa. Kaupunginhallitus käsittelee asiaa aikaisintaan 23. päivä marraskuuta. Jos oikein kiirettä halutaan pitää, niin asia voi olla esillä jo marraskuun valtuustossa, va. kaupunginjohtaja Pekka Hyvönen kertoo.

Outokummun Energia Oy on viime aikoina tulouttanut vuosittain omistajalleen osinkoina noin 300 000 euroa. Lisäksi kaupunki on saanut sähköyhtiön aiheuttamista haitoista resurssikorvauksena kaksi prosenttia liikevaihdosta. Viime vuonna Outokummun Energian liikevaihto oli 9,6 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on 19 henkilöä.

Kaupungin taholta korostetaan, ettei kyseessä ole mikään pakkorako alijäämien kattamiseksi.

-Ei tämä mikään pakkokauppa ole, vaikka ainahan me rahaa tarvitaan. Kaupungin alijäämät viime vuoden lopussa olivat 1,7 miljoonaa ja tämä vuosi menee miljoonan ylijäämäiseksi. Kun samalta pohjalta tehdään ensi vuoden budjettia, niin alijäämät on katettu ensi vuoden loppuun mennessä, va. kaupunginjohtaja Pekka Hyvönen huomauttaa.

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*