Keski-Suomen maakuntavaltuuston puheenjohtaja Mauri Pekkarinen, kesk., toisaalta ihmettelee maakuntansa jämähtämistä mutta toisaalta näkee paljon mahdollisuuksia. Hän toiv oo, että vahvuudet saataisiin paremmin käyttöön.

– Maakuntamme on juuttunut koko Suomen korkeimman työttömyyden maakunnaksi; juuri nyt ehkä toiseksi tai kolmanneksi heikoimmaksi. Etenkin maakunnan julkista palveluvarustusta on revitty sinne ja tänne eikä inframmekaan tila ole ollut ainakaan menestystekijä, hän totesi puhuessaan maakuntavaltuuston kokouksessa.

– Suuri osaamispotentiaalimme ei vaan muutu uusiksi työpaikoiksi. Yritystemme panostukset tutkimukseen ja tuotekehitykseen ovat maamme matalinta tasoa. Eikä Suomen ikääntyneimpiin kuuluvien seutujemme ole ainakaan vielä onnistunut kääntää ikääntymistä menestykseksi, Pekkarinen sanoi.

Hän näkee kuitenkin mahdollisuuksia väestön kasvussa, koulutuskapasiteetissa, biotaloudessa ja informaatioteknologiassa.

Biotaloudessa Pekkarinen mainitsee Keski-Suomen lippulaivaksi Äänekoskelle tulevan maan suurimman biotalousinvestoinnin.

Hänen mukaansa Keski-Suomi kulkee ICT:n kehityksen kärkijoukoissa.

Voimavaraksi Pekkarinen näkee maakunnan yliopistossa, tutkimuslaitoksissa, AMK:ssa ja ammattiopistoissa työskentelevät noin 2 500 tohtoria, lisensiaattia tai maisteri sekä yli 25 000 opiskelijaa yli 70 maasta.

Ratkaisuksi Pekkarinen tarjoaa monipuolisia ja toimivia rakenteita koulutus- ja tutkimusyhteisöjen sekä elinkeinoelämän yhteistyön tukemiseksi.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä