-Kaikki mikä vaikeuttaa osaajien houkuttelua Suomeen on turhaa, tiivistää yrittäjä Peter Vesterbacka näkemyksensä huoleen, jonka Suomen startupyhteisö on esittänyt hallitusohjelman maahanmuuttokirjauksista.

Hallitusohjelman julkaisun jälkeen startup-yhteisö arvioi kannanotossaan, että hallitusohjelman maahanmuuttoa koskeva osio uhkaa vesittää kaikki ohjelmaan sisältyvät edistysaskeleet ja käytännössä murentaa Suomen tavoitteen olla paras maa osaajille.

-Tämä luo koko Suomen kasvuyritysyhteisölle merkittävän uhkakuvan ja varmuudella heikentää Suomen talouden kasvumahdollisuuksia, kannanotossa sanottiin.

Vesterbacka on yritystensä edustajana kiertänyt maailmaa ja kiertää edelleen hankkiessaan kunnille ulkomailta opiskelijoita ja puhumassa startupyhteisöille.

MainosSuomessa kesästä asti voimakkaana käynyt keskustelu hallituksen maahanmuuttopolitiikasta ja ministerien rasistisista kirjoituksista ja natsivitsailuista on kantautunut ulkomaille ja elinkeinoelämän piirissä asiasta on nostettu huoli.

-Olin eilen eräässä startup-tapahtumassa paneelissa Köpiksessä eilen, ja ensimmäinen kysymys oli, miten Suomen hallitus vaikuttaa startupien toimintaan Suomessa. Se on aika kuvaavaa, että Köpiksessäkin tuli heti tällainen kysymys ekana.

Suomen maakuva on kuitenkin Vesterbackan mukaan ”sairaan vahva”.

-Sitä pitää vaan tekojen kautta vahvistaa.

Katso koko haastattelu yllä olevasta videosta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*