Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri myy omistamansa kiinteistöosakeyhtiön Oulun Medikiinteistöt Oy:n, joka perustettiin 1970-luvun puolessa välissä turvaamaan PPSHP:n henkilöstölle kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja läheltä Oulun yliopistollista sairaalaa.

– Koska Oulun kaupungissa on jo pitkään ollut toimiva vuokra-asuntomarkkina, omistuksella ei ole enää strategista merkitystä PPSHP:lle, kuntayhtymä perustelee myyntiä.

Ostaja on Lapti Group Oy. Oulun Medikiinteistöt Oy omistaa kymmenen kerrostaloa ja noin 500 asuntoa.

Yhtiö siirtyy 1.11.2018 tehtävällä kaupalla Laptille. Yhtiön hallinnoima tontti myydään osin Laptille ja osin kiinteistösijoitusrahasto Ålandsbanken Tonttirahasto Erikoissijoitusrahastolle.

MainosLapti ja Laptin omistukseen tuleva Oulun Medikiinteistöt Oy hallinnoivat jatkossa Sairaalarinteen tonttia. Tontilla käyttämätön rakennusoikeus mahdollistaa sille kaavoitettujen kolmen 12-kerroksisen asuinkerrostalon rakentamisen.

Oulun Medikiinteistöt Oy jatkaa asuntojen vuokraustoimintaa. Nykyisten asukkaiden vuokrasopimukset ovat voimassa entisin ehdoin, eikä asukkailta edellytetä toimenpiteitä. Myös Sairaalarinteellä sijaitseva potilaskoti jatkaa toimintaansa.  Reilun 70 vuodepaikan potilaskoti palvelee kauempaa sairaalaan saapuvia potilaita ja heidän omaisiaan.

– Tällä kaupalla katamme kertyneet alijäämät ja käännämme kuntayhtymän taseen ylijäämäiseksi. Omistajakunnat voivat myöhemmin päättää, miten tätä ylijäämää käytetään vai palautetaanko se mahdollisesti omistajakunnille, toteaa PPSHP:n johtaja Ilkka Luoma.

Lapti Groupilla on työntekijöitä noin 800 henkilöä, ja sen liikevaihto tilikaudella 2017 oli noin 225 miljoonaa euroa.

– Kiinnostuimme kohteesta, koska Oulun Medikiinteistöt Oy on hyvin hoidettu vuokrataloyhtiö ja sen hallinnoimalla tontilla on myös käyttämätöntä rakennusoikeutta asuntojen uudisrakentamiseen. Asuntokannasta on pidetty hyvää huolta ja suunnitelman mukaiset kunnossapitoinvestoinnit on tehty, kertoo Lapti Group Oy:n toimitusjohtaja Timo Pekkarinen.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*