Riihimäki ei ole nostamassa veroprosenttia ensi vuodelle. (kuva: Riihimäen kaupunki/Tapio Aulu)

Riihimäen kaupungin toimet talouden tervehdyttämiseksi ovat tuottamassa tulosta. Tärkein osa tervehdyttämistä on sosiaali- ja terveystoimen rakenteellinen kehittäminen.

– Tuotteistamme ja optimoimme sosiaali- ja terveydenhuollon palvelutuotannon niin, että kustannustehokkuus paranee, kaupunginjohtaja Seppo Keskiruokanen sanoo.

Riihmäellä on laskettu, että sosiaali- ja terveysmenoissa on jopa seitsemän miljoonan euron säästöpotentiaali vuositasolla.

– Muutostyötä on tehty nyt puolitoista vuotta ja olemme saavuttaneet arviolta jo 3–4 miljoonan euron säästöt. Ensi vuonna olemme sote-menoissa jo lähellä nollakasvua.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Keskiruokasen talousarvioehdotus ensi vuodelle on koko kaupungin osalta miljoona euroa ylijäämäinen. Kaupunki ilman vesihuoltoliikelaitosta on alijäämäinen 0,1 miljoonaa euroa.

Talousarvioehdotuksessa toimintamenot eivät kasva. Toimintatulot säilyvät nykyisellä tasollaan verrattuna kuluvan vuoden toteutumisennusteeseen.

Talousarvioehdotus perustuu nykyiseen tuloveroprosenttiin, joka on 20,50. Lainakanta laskee kaupungin osalta 1,3 miljoonaa euroa. Vesihuoltoliikelaitoksen velka, noin 12 miljoonaa euroa, tullaan käytännössä hoitamaan vesi- ja jätevesimaksutaksoilla.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*