Tuottavuuden parantaminen on avainasemassa, kun kuntien palvelurakenteita käydään läpi lähivuosina. Kuntatuottavuuden ja -tuloksellisuuden hankkeen päätösseminaarissa Finlandia-talolla tänään puhunut liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko uskoo organisaatio- ja palvelumalleista löytyvän vielä parantamisen varaa.

− Tuottavuuden parantamisella voidaan turvata palvelujen saatavuutta ja lievittää kuntien menojen kasvuvauhtia. Parhaimmillaan, kunnan järjestäessä palvelut tuloksellisesti, asiakkaiden tarpeisiin vastataan laadukkaasti, vaikuttavasti ja taloudellisesti, työntekijöiden työmotivaatio vahvistuu ja työyhteisöt ovat hyvinvoivia, ministeri Risikko arvioi.

Hallituksen eduskunnalle viime viikolla antama uusi kuntalaki tukee ministerin mielestä kuntatuottavuuden ja -tuloksellisuuden kehittämistä. Vaikka syksyn budjettiriihessä kuntien tehtävien karsimisessa päästiin korkeintaan puolitiehen, niin jotain tapahtuu.

− Hallitus on osaltaan ryhtynyt toimeen kuntien tehtävien ja talouden tasapainottamiseksi. Niin sanotussa julkisen talouden suunnitelmassa asetetaan tasapainoa koskevat tavoitteet julkiselle taloudelle. Tavoitteet koskevat myös kuntataloutta. Hallituksen tulee myös päättää toimenpiteistä, joilla tavoitteet saavutetaan. Toimenpiteet voivat koskea kuntien verotuloja, valtioapuja, kuntien tehtäviä ja velvoitteita, maksuperusteita sekä rakenteellisia uudistuksia, liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko kertoi.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*