Ruotsissa spekuloidaan, suljetaanko Raahen terästehtaan toinen masuuni Rautaruukin ja SSAB:n tuoreen fuusion yhteydessä. Asiasta kertoi Suomessa ensin Kauppalehti.
Dagens Industri kirjoittaa, että uusi SSAB voi sulkea yhden masuunin Raahessa, mikäli markkinatilanne ei parane. Jos näin käy, SSAB:n Luulajan tehdas ryhtyy toimittamaan raakaterästä Raaheen.
Kaupunginjohtaja: Tehdas
suurempi kokonaisuus
Raahen kaupunginjohtaja Kari Karjalainen ei spekuloi mielellään asiaa, joka on hänen mukaansa vielä kokonaan auki, eikä hänellä ole mitään tietoa tehdasta koskevista päätöksistä.
Muutos olisi suuri sitä vasten, että Raahessa on nykyisellään kaksi masuunia. Mutta Karjalainen korostaa, että tehtaan kokonaisuus käsittää paljon muutakin kuin masuunit: valimo, brikettilaitos ja satama. Hän ei osaa sanoa, paljonko masuuni yksinään työllistää työntekijöitä.
Hän muistuttaa myös, että kolmen vuoden aikana oli tilanne, jossa molemmat masuunit olivat vuorollaan suljettuina remontin takia.
– Remonteissa masuunit uusittiin kestämään seuraavat 20 vuotta. Ne olivat suuria remontteja. Uskon, että Suomessa osataan tehdä vielä terästä ja voitollisesti uusissa laitoksissa, Karjalainen toivoo ja vakuuttaa, että jokainen teollinen työpaikka on kaupungille tärkeä.
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*