SAK hyväksyy alustavasti neuvottelutuloksen kilpailukykysopimuksesta ja lähettää sopimuksen liittojen soveltamisneuvotteluihin.

Päätös kilpailukykysopimuksen siirtämisestä työntekijä- ja työnantajaliittojen neuvoteltavaksi syntyi SAK:n hallituksessa aamupäivällä äänin 14–5. Tyhjää äänesti yksi.

SAK odottaa hallituksen nyt toimivan kilpailukykysopimuksen mukaisesti.

– Hallituksen on luovuttava puolentoista miljardin euron leikkauksista sekä veronkorotuksista ja toteutettava veronkevennykset. Myös paikallisen sopimisen lakivalmistelussa on edettävä jo sovitusti eli vahvistettava työehtosopimuksien merkitystä työpaikoilla sopimisessa, SAK:n tiedotteessa sanotaan.

– Yrityksiltä odotamme nyt vastuunkantoa investointeina ja valtiolta tukea niiden saamiseksi liikkeelle. Suomeen tarvitaan työllisyyttä ja julkisia investointeja, jotka poikivat yksityisiä investointeja. Vastuu tästä on yrityksillä ja valtiolla, painottaa SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly.

Lopullisesta hyväksynnästään SAK päättää kesäkuussa, kun sopimuksen kattavuus ja hallituksen toimet varmistuvat.

Perjantaina SAK:n jäsenliitoista AKT, Rakennusliitto ja PAM ilmoittivat, että ne eivät hyväksy sopimusta.

SAK:n maanantainen äänestystulos sai kiitosta sosiaalisessa mediassa tuoreeltaan.

– Onhan se hyvä uutinen, twiittasi oikeus- ja työministeri Jari Lindström, ps.

– Tärkeää, että kaikki julkisen alan liitot lähtevät neuvottelemaan, twiittasi puolestaan KT Kuntatyönantajien työmarkkinajohtaja Markku Jalonen.

Kuvankaappaus 2016-3-7 kello 12.33.25

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*