SAK hyväksyy alustavasti neuvottelutuloksen kilpailukykysopimuksesta ja lähettää sopimuksen liittojen soveltamisneuvotteluihin.

Päätös kilpailukykysopimuksen siirtämisestä työntekijä- ja työnantajaliittojen neuvoteltavaksi syntyi SAK:n hallituksessa aamupäivällä äänin 14–5. Tyhjää äänesti yksi.

SAK odottaa hallituksen nyt toimivan kilpailukykysopimuksen mukaisesti.

– Hallituksen on luovuttava puolentoista miljardin euron leikkauksista sekä veronkorotuksista ja toteutettava veronkevennykset. Myös paikallisen sopimisen lakivalmistelussa on edettävä jo sovitusti eli vahvistettava työehtosopimuksien merkitystä työpaikoilla sopimisessa, SAK:n tiedotteessa sanotaan.

Mainos– Yrityksiltä odotamme nyt vastuunkantoa investointeina ja valtiolta tukea niiden saamiseksi liikkeelle. Suomeen tarvitaan työllisyyttä ja julkisia investointeja, jotka poikivat yksityisiä investointeja. Vastuu tästä on yrityksillä ja valtiolla, painottaa SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly.

Lopullisesta hyväksynnästään SAK päättää kesäkuussa, kun sopimuksen kattavuus ja hallituksen toimet varmistuvat.

Perjantaina SAK:n jäsenliitoista AKT, Rakennusliitto ja PAM ilmoittivat, että ne eivät hyväksy sopimusta.

SAK:n maanantainen äänestystulos sai kiitosta sosiaalisessa mediassa tuoreeltaan.

Mainos– Onhan se hyvä uutinen, twiittasi oikeus- ja työministeri Jari Lindström, ps.

– Tärkeää, että kaikki julkisen alan liitot lähtevät neuvottelemaan, twiittasi puolestaan KT Kuntatyönantajien työmarkkinajohtaja Markku Jalonen.

Kuvankaappaus 2016-3-7 kello 12.33.25

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*