TE-toimistojen asiakasvastuita siirretään kaupungeille kevään 2020 kokeiluissa. Kokeilut ovat osa hallituksen työllisyyspakettia, ja kaupunkien odotetaan panostavan taloudellisesti kokeiluihin.

Kokeilut kohdennetaan maakuntien keskuskaupunkeihin sekä niiden työssäkäyntialueille. Espoolla, Vantaalla, Kotkalla ja Salolla on halutessaan mahdollisuus tulla kokeiluun mukaan.

Salon työllisyyspalveluiden esimies Minna Virta kertoo, että Salossa suhtaudutaan mahdollisuuteen avoimin mielin, mutta valmista kantaa kaupungilla ei ole.

– Toistaiseksi kokeilusta on aika vähän konkretiaa tiedossa. Pyrimme saamaan lisätietoa reunaehdoista, jotta pääsemme puntaroimaan kokeilun hyötyjä, Virta kommentoi.

Hänen mukaansa tilaisuutta harkitaan vakavasti, mutta ilman tarkkaa selvitystä mukaan ei lähdetä.

Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan kokeilussa erityistä lisäarvoa tuo se, että kaupungit saavat vastuulleen ne työnhakijat, jotka tarvitsevat työllisyyspalvelujen lisäksi monialaisia palveluita.

Työministeri Timo Harakka kommentoi TEM:n tiedotteessa onnistumisen kannalta keskeiseksi sen, että valtiolta siirtyvä työllistämisosaaminen sovitetaan kuntien sosiaali- ja terveyspalveluihin sekä koulutukseen.

Kaupunkien palvelujen piiriin tulevat Kelan etuuksia saavat työttömät työnhakijat. Heillä on tarve saada henkilökohtaista palvelua. Mukaan tulevat myös kaikki maahanmuuttajataustaiset työnhakijat sekä nuoret.

Avatar
Kirsi Riipinen
kirsi.riipinen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*