(Kuva: Ville Miettinen)

Valtioneuvoston kanslia on asettanut työryhmän selvittämään keinoja Savonlinnan alueen tukemiseksi. Savonlinnan katsotaan kärsivän huomattavasti, kun Itä-Suomen yliopisto päätti lakkauttaa kaupungissa sijaitsevan opettajakoulutuslaitoksen toimipisteen.

Lakkauttaminen herätti runsaasti keskustelua ja ihmettelyä hallitusta myöten, mutta asia kuuluu yliopiston päätäntävaltaan.

Työryhmälklä on aikaa marraskuun loppuun asti. Sen puheenjohtajana toimii liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner, kesk.

Työryhmän jäsenet ovat kansanedustaja Antti Häkkänen, kok., Etelä-Savon kauppakamarin puheenjohtaja Heikki Hämäläinen, kansanedustaja Hanna Kosonen, kesk., Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine, työ- ja oikeusministeri Jari Lindström, ps., Savonlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Matti-Pekka Parkkinen, kesk., kansanedustaja Kaj Turunen, ps., erityisavustaja Heikki Kuutti Uusitalo, kok., Etelä-Savon maakuntahallituksen puheenjohtaja Jarkko Wuorinen, kesk. ja erityisavustaja Hannu Väänänen, kesk.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*