Työ- ja elinkeinoministeriö selvittää vuoden loppuun mennessä, onko tarpeen siirtää vastuu vaikeimmin työllistyvien työvoimapalvelujen järjestämisestä kunnille.

– Selvitys sisältää ehdotuksen malleista, joilla siirto voitaisiin tehdä. Selvityksessä arvioidaan siirron taloudellisia ja yhteiskunnallisia vaikutuksia sekä muutoksia viranomaistoimintaan ja lainsäädäntöön, TEM tiedottaa.

– Selvityksessä määritellään myös, mitä vaikeimmin työllistyvillä tarkoitetaan.

Selvityksen pohjalta päätetään vuoden 2016 alussa, ryhdytäänkö valmistelemaan muutoksia valtion ja kuntien työnjakoon.

Samassa yhteydessä arvioidaan myös, käynnistetäänkö alueellinen kokeilu, jossa mahdollisen siirron vaikutukset voidaan arvioida tarkemmin.

Selvitystyötä varten on asetettu johtoryhmä ja valmisteluryhmä. Johtoryhmää vetää oikeus- ja työministeri Jari Lindström, ps. Johtoryhmän jäseniä ovat ylijohtaja Tuija Oivo (TEM), ylijohtaja Päivi Laajala (VM), ylijohtaja Veli-Mikko Niemi (STM) sekä varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen Kuntaliitosta.

Ryhmän pysyvinä asiantuntijoina toimivat Vantaan, Rovaniemen, Oulun ja Janakkalan kaupunginjohtajat.

Johtoryhmä ohjaa selvitystä valmistelevan valmisteluryhmän työtä. Valmisteluryhmää vetää hallitusneuvos Päivi Kerminen työ- ja elinkeinoministeriöstä. Siinä on edustus sosiaali- ja terveysministeriöstä, valtiovarainministeriöstä sekä Suomen Kuntaliitosta. Lisäksi valmisteluryhmän asiantuntijoina toimii kolme kaupunkien ja kolme työ- ja elinkeinotoimistojen edustajaa.

Johto- ja valmisteluryhmien tarkat kokoonpanot löytyvät asettamiskirjeestä TEM:n sivuilla.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä