Sulkavan keskusta. Kuva: Sulkavan kunta

Sulkava esittää kunnallisveroprosentin pienennystä 0,5 prosenttiyksiköllä. Esitys sai taakseen koko kunnanhallituksen.

– Muutama vuosi sitten tehdyt hyvät ratkaisut esimerkiksi sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottamismallin valinnassa maksavat nyt itseään takaisin: talouden ennakoitavuus tekee toimintojen taloudellisen tuottamisen suunnittelun mahdolliseksi, sanoo esityksen tehnyt kunnanjohtaja Juho Järvenpää.

Sulkavan kunnallisveroprosentti on nyt 21,5 prosenttia ja se alenisi vuoden 2021 alusta 21 prosenttiin. Muutoksen mahdollistavat kestävä taloudenpito ja muuttovoitto. Kunnanvaltuusto päättää muutoksesta kokouksessaan 30. lokakuuta. 

– Sulkavan kunnan taloustilanne sallii tuloveroprosentin alentamisen. Mielestäni tähän haastavaan aikaankin tämä sopii, kun on nähtävissä heikkenemistä kuntalaisten omissa talouksissa. Toivottavasti tämä lisä auttaa arjessa, kunnanhallituksen puheenjohtaja Kaisa Ralli sanoo.

Useimmissa Suomen kunnissa talousnäkymät ovat viime vuosina olleet synkät. Sulkava on tästä myönteinen poikkeus. 

Viime jouluna kunta palkitsi lapsiperheitä joululahjalla: varhaiskasvatuksesta tehtiin maksutonta ja lapsilisään lisättiin 13. kuukausi. Perhepaketin hinta oli noin 89 000 euroa. Summa vastaa kunnantaloudessa suunnilleen samaa kuin 0,25 prosenttiyksikön veroprosentin alennus. 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Kunnallisveroa leikataan? Ei kukaan kunta-ammattilainen käytä tällaista sanamuotoa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*