Eu:n työttömyysluvut vuosina 2011-2024. Kesäkuussa Suomen työttömyys oli 8,3 prosenttia, eu-maiden keskiarvo 6 prosenttia


Kun Euroopan sisällä verrataan työttömyystilanetta, työttömyysaste on vertailukelpoinen mittari maiden välillä. Tilasto­keskus uutioi Suomen kohonneesta työttömyydestä, ja päätimme siksi vertailla maita Eurostatin ja Tilastokeskuksen tietojen avulla.

1. Suomi nousee, EU:n keskitaso on pysyy vakaana

Suomen työttyömyysaste on kolmanneksi suurin EU:ssa, heti Kreikan ja Espanjan jälkeen. Alin työttömyys on Tsekissä ja Puolassa.

2. Lähes kaikilla Suomen alueilla nousua

Suomen alueellisia eroja voi tarkastella esimerkiksi aluehallintovirastojen keräämien tietojen avulla. Näissä näkyy, että etenkin Lounais-Suomessa työttömyysaste on kohonnut. Pohjois-Suomen AVI:n alue on ainoa, jossa työttymyysaste ei ole noussut.

Lähde: Tilastokeskus: Tieto & trendit 13.8. “EU:n työmarkkinat pääosin nousujohteisia” (Pertti Taskinen), Väestö työmarkkina-aseman mukaan -tilasto

3. Suomi nousi EU-keskiarvon yli koronakriisin aikaan

Samalla työllisyysasteiden haitari EU:ssa on suuri, mutta tiukentunut viimeisen kymmenen vuoden aikana. Eteläiset maat ovat lähempänä muuta EU:ta.

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*