Tuottavuus on parantunut tai pysynyt ennallaan kaikissa yliopistosairaaloissa vuosina 2009–2013. Eniten eli 11 prosenttia tuottavuus parantui Tampereen yliopistollisessa keskussairaalassa, käy ilmi THL:n julkaisemista tiedoista.

Pohjois-Karjalan keskussairaala ja Kuopion yliopistollinen sairaala ovat olleet jo useana vuonna Suomen tuottavimpia sairaaloita. Sairaaloiden tuottavuudesta johtuen alueen kunnat saivat laskennallista säästöä noin 21 miljoonaa euroa vuonna 2013, THL:n laskelmissa todetaan.

– Myös Tampereen keskussairaalan palvelutuotanto on kasvanut ja sairaalan tuottavuus on parantunut. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella on tehty lisäksi toiminnallisia muutoksia, mm. Mäntän sairaala on lakkautettu erikoissairaanhoidon yksikkönä ja Vammalan sairaalasta on lakkautettu päivystys.

Näillä muutoksilla on THL:n tietojen mukaan ollut vaikutusta Tampereen keskussairaalan palvelutuotannon kasvuun ja siten sairaalan tuottavuuden parantumiseen.

MainosTuottavuuserot yliopistollisten sairaaloiden välillä ovat kaventuneet vuonna 2013. Sen sijaan muissa sairaaloissa tuottavuuden kehityksessä on enemmän eroja. Hyvin ovat menestyneet keskussairaaloista Länsi-Pohjan keskussairaala ja muista Pietarsaaren sairaala.

Lue lisää sairaaloiden tuottavuudesta

Sairaaloiden toiminta- ja tuottavuustiedot tietokannoissa (Benchmarking) 

 

 

 

 

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*