Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) ei aio paljastaa yksityiskohtia selvityksestä, jonka mukaan Suomen ykkösehdokas sähköautoja valmistavan Teslan tehdaspaikaksi on Vaasa.

Kartoituksen suomalaisehdokkaista tehtaan sijaintipaikaksi teki ulkomaisten investointien edistämistä koordinoiva Finpron Invest in Finland -yksikkö.

– Finpron selvitys ei ole julkinen, sillä se sisältää kaupunkien ja yritysten antamaa yksityiskohtaista tietoa kilpailukykytekijöistään – sekä vahvuuksista että heikkouksista. Näiden tietojen avaaminen julkisuuteen ja näin ollen tiedoksi myös Suomen kilpailijoille saattaisi heikentää Suomen mahdollisuuksia menestyä tiukassa kansainvälisessä kisassa, TEM tiedottaa.

Toteutuessaan kyse olisi useiden miljardien eurojen investoinnista sekä tuhansien uusien työpaikkojen syntymisestä Suomeen. Vaasan valinta kärkiehdokkaaksi on herättänyt närää muun muassa Kaakkois-Suomessa.

Kokoomuksen lappeenrantalainen kansanedustaja Jukka Kopra kutsui Etelä-Saimaan haastattelussa elinkeinoministeri Mika Lintilän, kesk., toimintaa ”törkeäksi kotiinpäinvedoksi”.

Lintilän kotivaalipiiri on Vaasa. Lintilä on vakuuttanut, että ministeriön linjauksella ei ole mitään tekemistä hänen vaalipiirinsä kanssa.

TEM aikoo valottaa selvityksen taustoja myöhemmin helmikuussa. Lintilä on kutsunut kaikkein selvityksessä mukana olleiden kaupunkien edustajat yhteiselle ”Team Finland -maajoukkueleirille” 14.2.2017.  Tilaisuudessa käydään läpi Teslan investointihankkeen tilannekuva ja sovitaan yhteisistä jatkoaskeleista.

Aiheesta aiemmin: Teslan tehdassuunnitelma sai ministerit liikkeelle

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*