Yksityisten terveyspalvelujen hinnoissa on huimia eroja.

Terveysalalle syntyy uusia pieniä yrityksiä, kun lääkäreitä lähtee isoista ketjuista, arvelee Cityterveys-yrityksen hallituksen puheenjohtaja, radiologian erikoislääkäri Martti Kiuru Helsingin Sanomissa.

Julkisen terveydenhoidon ongelmaksi Kiuru näkee sen, että se ei toimi asiakkaiden ehdoilla eikä sote-uudistuskaan korjaa tilannetta.

– Kun lääkärit ovat olleet virkamiehiä 70-luvulta alkaen, se on tappanut terveen sisäisen kilpailun ja yrittäjähengen. Jos julkinen terveydenhoito toimisi hyvin, ei yksityisille olisi kysyntää.

Cityterveys tarjoaa magneettikuvauksia tuntuvasti halvemmalla kuin ainakin jotkut kilpailijansa.

MainosKuluttajaliitto julkisti viime viikolla tutkimuksen, jonka mukaan samallakin yhtiöllä voi olla eri kaupungeissa aivan eri hinnat, minkä katsotaan kertovan kilpailun puutteesta.

Cityterveys on aloittanut toimintansa elokuussa. Se toimii nyt Tampereella, Vaasassa ja Helsingissä. Tavoite on laajentaa toimintaa 20 suurimpaan kaupunkiin.

 

MainosJuttua on korjattu 17.12. klo 9.30.

Alun perin jutussa väitettiin Helsingin Sanomien uutisen perusteella, että Cityterveys olisi voittanut Helsingin mammogragiakilpailutuksen. Kaupungin sosiaali-ja terveyslautakunta on kutenkin hylännyt Cityterveyden tarjouksen.

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*