Avoimen datan tarjoaminen innovaatioita varten on yksi Helsingin vahvuuksista. (Kuvakaappaus Helsingin kaupungin verkkosivuilta)

Vain New York ja Lontoo ovat Helsingin edellä kaupunkien teknologia- innovaatio- ja yrittäjyyspotentiaalia mittaavan CITIEn tutkimuksen tuloksissa.

CITIE (City Initiatives for Technology, Innovation and Entrepreneurship) on kaupunkeja ja niiden johtoa teknologia-, innovaatio- ja yrittäjyysalustojen kehittämisessä tukeva hanke.

– Sijoittumisellaan New Yorkin ja Lontoon kaltaisten suurkaupunkien kylkeen Helsinki todistaa, että pienemmän mittakaavan kompaktit kaupungit ovat ovat kykeneväisiä tuottamaan käytäntöjä ja ekosysteemejä, jotka tukevat innovointia ja menestyvää teknologiayrittäjyyttä, Helsingin tiedotteessa todetaan.

Helsinkiä kiitettiin erityisesti erinomaisista verkostoista, yhteistyöstä paikallisten yrittäjien kanssa sekä innovointia tukevista investoinneistaan.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Lisäksi perusteluissa mainittiin Helsingin edelläkävijyys digitaalisten palvelujen hyödyntämisessä ja tuottamisessa sekä avoimen datan tarjoamisessa innovaatioita varten.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*